Mancaruri cu vanat

Reteta Rata salbatica in sos de fructe

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate, se sterge cu un prosop si

ingrediente

   1 rata salbatica sau gasca salbatica
   1 pahar de vin rosu
   2 linguri coniac
   1 lingura boia dulce de ardei
   50g. mure
   4 mere
   100g. unt

mod de preparare

Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate, se sterge cu un prosop si se unge cu 50g. unt amestecat cu boia dulce. Se pune intr-o tava cu restul de unt si cu un pahar cu apa.Se frige la foc domol, avand grija sa se unga cu sucul din tava. Cand pasarea este aproape gata, se toarna vinul, coniacul, 3 mere curatate de coaja si taiate bucati mici, precum si 30g. mure. Se mai tine lacuptor pana se inmoaie carnea complet.
Rata se aseaza pe platou. Sosul din tava se strecoara si se mai fierbe 2 minute cu restul de mure si cu felii de mar. Cu fructele din sos se orneaza pasarea, iar sosul se serveste separat. Se serveste un vin rosu cu acest preparat.
Incearca si Rulada de caprioara cu fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata salbatica in sos de fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.