Mancaruri cu vanat

Reteta Sitari la frigare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru sitari la frigare se scot ochii, se face o taietura la gat prin care se scoate gusa si una mai jos prin care se scoate pipota. Se indoaie capul inspre picioare.

ingrediente

   6 sitari
   200 g slanina
   1 lingura unt
   6 felii de piine
   sare.

mod de preparare

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu pene cu tot, cel putin 24 de ore, atarnat intr-un loc bine ventilat, iar pe timp racoros, poate fi tinut doua, trei zile. Se curata de pene cand este aproape de a fi fript. Se frige cu capul si cu labele, si nici intestinele nu se scot. Se smulg penele, se parlesc sitarii la flacara si se sterg cu o carpa uscata.
Pentru sitari la frigare se scot ochii, se face o taietura la gat prin care se scoate gusa si una mai jos prin care se scoate pipota. Se indoaie capul inspre picioare si se invelesc cu felii foarte subtiri de slanina fiarta. Se leaga cu ata. Se pun pe frigaie, se ung cu unt si se frig la foc viu. Nu trebuie serviti prea uscati. Cand sunt gata se scot atele.


Sitarii la frigare se servesc cu slanina pe felii de paine prajita in unt.

Incearca si Sitari la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Sitari la frigare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.