Mancaruri cu varza

Reteta Musaca de varza ardeleneasca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ceapa taiata marunt se prajeste in 2 linguri de untura pana se inroseste, se adauga usturoiul pisat, carnea toccata, asezonam cu sare, piper, boia, ap

ingrediente

   500 g carne de porc tocata
   100 g carnati afumati
   100 g slanina afumata cu carne
   800 g varza murata
   150 g orez
   1 ceapa rosie
   2 dl smantana
   1 catel de usturoi
   Untura
   boia de ardei
   piper
   sare

mod de preparare

Ceapa taiata marunt se prajeste in 2 linguri de untura pana se inroseste, se adauga usturoiul pisat, carnea toccata, asezonam cu sare, piper, boia, apoi prajim 10-12 minute pe foc mic.


Calim slanina, adaugam carnatii afumati taiati rondele, apoi le prajim impreuna 1-2 minute.


Orezul se caleste pe jumatate si se scurge.


Punem un strat din 1/3 din varza pe fundul unui vas termo-rezistent uns cu untura, apoi slanina cu carnati, inca 1/3 de varza, stropim cu 1/2 din smantana, orezul, carnea prajita, apoi restul de varza.


Se stropeste deasupra cu restul de smantana, se presara untura topita, apoi se pune aprox. 1/2 de ora in cuptor.
Alte retete recomandate





Zacusca de fasole


Zacusca de ghebe


Zacusca de legume
Incearca si Cabanos cu varza calita
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de varza ardeleneasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.