Se curata o varza mare si se opareste 10-15 minute in apa clocotita in care s-a pus o lingurita de sare si 1-2 linguri de otet. Se scoate si se lasa s
Se curata o varza mare si se opareste 10-15 minute in apa clocotita in care s-a pus o lingurita de sare si 1-2 linguri de otet. Se scoate si se lasa sa se scurga. Din 100 gr. unt topit intr-o cratita, peste care se adauga faina si laptele, se face un sos alb, gros ca o mamaliguta. Se adauga 200 gr. svaiter ras mai mare, sare si piper dupa gust. Se da la o parte ca sa se raceasca. Se ia un sfert din mamaliguta de faina si svaiter si se lasa deoparte. In rest, se adauga cele doua oua si se fac sarmale care se asaza in rinduri intr-o forma de sticla rezistenta la foc. Sfertul din umplutura oprit se subtiaza cu apa in care a fiert varza pina ajunge la consistenta unei smintini. Svaiterul ramas se rade mai mic, se presara peste sarmale si se toarna sosul deasupra. Se coc 30-40 minute.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si masline1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmorati
Comentarii