Mancaruri cu varza

Reteta Sarmalute cu soia(de post)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o ceasca de ulei, se adauga

ingrediente

   foi de varza sau vita-de-vie
   un plic soia granule(200 g)
   1 lingurita sare
   o ceasca orez
   250 ciuperci(facultativ)
   11/2 ceasca ulei
   2 cepe mari date pe razatoare
   1 legatura patrunjel
   1 legatura marar
   sare
   piper
   zeama de la 2 lamai(sau bors)
   2 linguri fulgi de porumb

mod de preparare

Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o ceasca de ulei, se adauga ciupercile feliate, soia scursa, orezul, sarea, piperul si verdeata tocata. Se amesteca si se mai lasa pe foc sa fiarba cateva minute. Se taie frunzele de varza (sau vita-de-vie) cat marimea palmei, se pune 1 lingura de compozitie si se impaturesc sarmalele. Se aseaza in oala pe un strat de frunze, se adauga restul de ulei, apa, zeama de lamaie (sau borsul). Se acopera cu o farfurie care sa incapa in oala(sa le preseze) si se lasa la foc mic si apoi foarte mic sa fiarba. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Apoi se toarna, cand sunt gata, urmatorul sos: Se dizolva fulgii de porumb zeama de la o lamaie si se amesteca pana se leaga sosul. Sosul este facultativ.
Incearca si Varza calita cu sunculita afumata
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu soia(de post)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite