Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumat
Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine inchis. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins pana devine aurie. Se adauga orezul si se mai caleste 1 minut. Carnea se amesteca impreuna cu orezul, ceapa, oul, apa fiarta, mararul tocat, putina slanina taiata cubulete, cimbru, condimente si aproximativ 1 lingura de bulion. Apa se pune pentru a nu se intari carnea la fiert. Se amesteca foarte bine pana se face ca o pasta. Se taie nervura groasa a frunzei de vita, se pune carne pe marginea frunzei si se infasoara sarmalele. Daca v-au mai ramas frunze oparite se taie fasii iar apoi se pun pe fundul oalei si intre sarmale. Se aseaza sarmalele peste frunze si se pune intre ele foi de dafin, boabe de piper, cimbru si cateva cubulete de slanina. A nu se pune foarte multa slanina in compozitie si printre sarmale pentru ca ies prea grase. Se adauga apa fiarta cat sa le acopere cu doua degete. Se pune o bucata mai mare de hartie pergament si deasupra o oala care sa intre umpluta cu apa, astfel sarmalele nu se vor ridica la suprafata. Dupa ce au fiert se ia oala si se indeparteaza hartia,se adauga vreo 3-4 linguri de bullion desfacute cu apa fierbinte si faina. Se da la cuptor sa mai scada. Spre sfarsit se adauga putin bors si marar. Se potriveste de sare si se inchide focul. Se servesc cu multa smantana . Din aceste cantitati ies aproximativ 23 sarmale potrivite.
Pofta buna!
Se servesc calde.
Alte retete culinare pe care vi le recomandam:
Varza murata
Supa de galuste
Ciuperci la cuptor
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataNu stiu daca stiati, dar sunt fan slow cooking. Si daca pot sa fac asta cu minimum de efort si supraveghere, de ce sa nu o...
Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-PotIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii