Mancaruri cu varza

Reteta Varza de bruxelles cu sunca la cuptor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
roxana_29260 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava

ingrediente

   450 gr. varza de bruxelles
   200 gr. sunca feliata
   150 gr. pulpa de rosii
   70 gr. unt
   50 gr. fain
   30 gr. parmezan razalit
   15 gr. pesmet
   250 ml lapte
   nucsoara
   sare

mod de preparare

Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava de jena formand un singur strat. intr-o oala se pune untul la topit, se adauga faina si putin cate putin dintr-un amestec de lapte + 200 ml de apa din fierberea varzei si se amesteca bine. Se adauga sare si nucsoara si se lasa pe foc pana cand devine un sos cremos. Se acopera varza cu un strat de sunca si se toarna sosul intinzindul uniform. Pulpa de rosii se taie cubulete mici si se distribuie peste sos. Se presara deasupra un amestec din parmezan si pesmet. Deasupra se distribuie untul ramas bucatele. Se pune vasul in cuptorul in prealabil incalzit la 190 grade si se scoate cand a capatat o culoare aurie.
Se poate servi ca si garnitura pentru friptura.
Incearca si Sarmalute in foi de varza dulce (din aluat ras)
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de bruxelles cu sunca la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite