Pentru varza la cuptor cu branza si smantana se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii groase cat degetul.
Pentru varza la cuptor cu branza si smantana se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii groase cat degetul. Se pun in apa clocotita cu putina sare, sa fiarba 10 minute. Se scot feliile pe o sita sa se scurga bine de apa. Se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura. Nu trebuie rurnenite, se tin numai pana incep sa se ingalbeneasca. Se unge bine o forma cu unt, se asaza feliile de varza, iar printre ele se pune branza rasa. Se toarna deasupra smantana in care s-a adaugat un praf de faina si unul de sare, se presara deasupra branza rasa amestecata cu pesmet. Se da la cuptor, la foc potrivit; se tine pana se rumeneste frumos deasupra.
Varza la cuptor cu branza si smantana se serveste calda.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataCând aveți poftă de un desert rapid, de post, vă recomand să încercați aceste clătite americane cu mere....
Desert pancakes cu mere (de post)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii