Pentru varza simpla cu taitei varza se curata de cotoare si de frunze depreciate si se spala. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne.
Pentru varza simpla cu taitei varza se curata de cotoare si de frunze depreciate si se spala. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Din faina, oua, sare si cca 50 ml apa se framanta o coca de taitei, care se lasa in repaus cca 10 minute. Se intind foi, se lasa sa se zvante, se fac sul si se taie felii subtiri. Se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se adauga apa rece, se racesc 15 minute, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Varza se inabusa in ulei, se adauga sare, piper si taitei fierti. Se amesteca pentru uniformizare si se introduc la cuptor cca 10 minute.
Varza simpla cu taitei se serveste calda.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAm pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...
Prajitura BucatarasIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii