Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina i
mod de preparare
Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina incep sa se moaie foile). Carnea se toaca, se amesteca cu orezul, ceapa cruda sau usor prajita, o lingura de untura si putin piper. Dupa ce varza a fost scoasa din apa si s-a racit, se asaza pe un fund de lemn, se scot citeva foi din miez, se rasfira foile celelalte si intre ele se pune tocatura. Se potrivesc cu mina foile la loc, dindu-i-se verzei forma initiala(rotunda), se asaza intr-o cratita cu partea unde a fost scobita in sus si se toarna peste ea urmatorul sos. Se prajeste o ceapa mica marunta taiata cu o lingura de untura, se adauga faina, se lasa sa se ingalbeneasca si se stinge cu rosiile fierte si strecurate. Se adauga sarea, zaharul si otetul. Daca acest sos nu acopera varza, se mai adauga putina apa. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic. Cind este aproape gata, se presara cu verdeata si se da la cuptor ½ ora
Se serveste cu smintina
Incearca si Budinca de taitei cu varza dulce
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza umpluta cu carne" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe