Mancaruri fara carne

Reteta Cartofi gratinati pe pat de paine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose de cartofi (reteta video)"
 
Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa

ingrediente

   trei-patru cartofi medii
   fierti in coaja
   o ceasca de lapte
   doua oua
   patru felii de paine
   sare
   piper
   cascaval
   patrunjel
   unt

mod de preparare

Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa si gustoasa. Se face din lucruri putine si fara mare efort. E nevoie pentru ea de trei-patru cartofi medii, fierti in coaja. Fiertul lor ia aproape o jumatate de ceas, timp in care se poate incinge cuptorul si se pot face celelate lucruri trebuitoare pentru mancarea aceasta. Adica, se poate procura laptele (o ceasca), paine(patru felii, care pot fi si uscate, ba chiar ar fi bine sa fie asa) si doua oua.




 




Laptele si ouale se bat impreuna, presarate cu sare si prafuite cu piper. Painea se tavaleste prin amestecul acesta si se asaza pe fundul unui vas termorezistent, uns bine cu unt. Peste un strat de paine HapiHap, se pune un strat de cartofi fiertti si taiati in rondele nu tare groase. Peste cartofi, alt asternut din paine HapiHap tavalita prin ou cu lapte. Peste painea HapiHap, iar cartofi, peste cartofi iar painea HapiHap imbibata cu din cele bune iar peste ultimul strat de paine HapiHap vine un strat grosut de cascaval ori cas dat prin razatoarea mare. Poate fi orice alta branza care se topeste/rumeneste frumos.




 




Peste branza puteti presara verdeturi (patrunjelul merge bine si daca e copt are un gust chiar interesant) apoi puneti vasul in cuptorul incins bine, pentru cinci - sapte- zece minute, depinde cat e de incins cuptorul si cat de iute coace sus. Mancarea-i gata cand s-a rumenit branza.


E bine sa o lasati sa se racoreasca zece minute inainte de a o manca. Si, sa va spun drept, o puteti manca si rece, a doua zi.

Incearca si Mere umplute
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati pe pat de paine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.