Concia de zucchine

Se taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun rondelele la uscat. In reteta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Concia de zucchine

Ingrediente

  • 2 kg de zucchini
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml otet alb
  • ulei pentru prajit
  • ulei de masline extravirgin
  • 100 g seminte de pin
  • busuioc
  • menta
  • oregano
  • 3 catei de usturoi
  • sare piper

Mod de preparare

Còncia se mananca pe paine, pe felii de focaccia, se poate folosi ca garnitura, sau aperitiv, iar daca nu se pune otet, se poate adauga la paste, sau orez (gen salata de paste, sau de orez). Se pastreaza bine la frigider si e mai buna cu cat sta mai mult, desi nu are viata prea lunga
Exista si o varianta napoletana: pe langa ingredientele de mai sus se adauga stafide, cappere, filè de anchois, masline si patrunjel, eventual putin ardei iute.

Se taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun rondelele la uscat. In reteta originala, zucchinele trebuie sa stea la uscat 24h, ca sa piarda cat mai multa apa. Eu le-am lasat 3-4 ore. Se pune la incins ulei de arahide si ulei de masline si se prajesc rondelele. Se lasa putin la racit. Intre timp se pregatesc frunzele de menta, busuioc si oregano, pasta de rosii, otetul, sarea, piperul si uleiul extravirgin. Semintele de pin se prajesc si ele putin. Se dilueaza pasta de rosii cu otetul, se pune usturoiul si frunzele rupte cu mana, nu taiate, apoi se pune peste zucchine. Se adauga semintele de pin, se macina niste piper si sare si se amesteca bine. Se completeaza cu ulei extravirgin, dar nu sa le acopere, iar se amesteca, apoi se apasa rondelele, cu dosul unei palete, ca sa stea sub lichid. Ideal ar fi sa se puna o greutate deasupra si sa se lase la macerat pana a doua zi, cand zucchinele trebuie intoarse, toate deodata, ca sa stea si cele care au fost deasupra, dedesubt. Eu nu m-am mai complicat, am pus capacul ermetic si le-am dat la frigider.


Concia se poate face si cu vinete, procedeul e acelasi.

Aceasta reteta a fost adaugata pe forumul culinar.ro de catre Bolognese di Cluj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Mâncare de praz cu carne de porc
Bucataras.RO

Mâncare de praz cu carne de porc

Printre legumele preferate de mine se numără şi prazul. Nu că ar fi vreo legumă care să nu-mi placă, după cum bine...

Mâncare de praz cu carne de porc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!