Pentru fasolea boabe cu slanina se alege fasole cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget. Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata.
Se adauga un paharel de vin rosu. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, se ia spuma. Separat se prajeste in untura o ceapa taiata marunt si se pune in oala, dupa ce fasolea a inceput sa fiarba, impreuna cu slanina afumata, taiata marunt, o Iingura de bulion, o frunza de dafin; spre sfarsit se pune sarea. Fasolea, dupa soi, trebuie sa fiarba circa 1 1/2—3 ore. Daca scade prea mult in timpul fiertului, se mai adauga putina apa clocotita.
Fasolea boabe cu slanina se serveste calda.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe