Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se toaca marunt o ceapa mijlo
Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se toaca marunt o ceapa mijlocie, se caleste in 30 ml ulei pana devine sticloasa. 4 ardei de marime mijlocie se spala sub jet de apa, se taie fasii pe lungime, se adauga la ceapa, se calesc sub capac. Cand incep sa se vestejeasca , se adauga 4 rosii de marime mijlocie taiate felii groase. Se amesteca 1 l.c. boia, 1 l.c. rasa de sare, 1 catel de usturoi pisat, se fierbe in continuare pana se fac rosiile, atunci se scoate capacul de pe tigaie si se continua prajirea pana la evaporarea lichidului. Pana se inmoaie ardeii, feliile de soia se prajesc pe amandoua partile in 80 ml ulei si se pun deoparte. Daca se simte mirosul ardeiului prajit, se presara ghiveciul cu l.c. de faina, se stinge cu 50 ml apa si se fierbe. In final, se pun feliile de soia, se intorc in sos pe ambele parti ca sa preia aromele. Se serveste cald. Se consuma cu paine sau cu orez fiert pe aburi. Este foarte delicios si cu spaghete, dar, in acest caz, dupa faina se amesteca cu 50 ml smantana. Iarna, ardeii verzi si rosiile se inlocuiesc cu 4 linguri pline cu ghiveci si ½ l.c. pasta de rosii. Persoanele amatoare de ghiveci pot dubla cantitatea de ardei verzi si rosii, folosind materie prima conservata. In acest caz, se foloseste pentru prajit ulei (40 ml).
Alte retete vegetariene recomandate
Mazare sote
Tocanita de urzici
Ciulama de ciuperci
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu e Tiramisu reţetă originală, nici pe aproape, dar e o varianta aromata cu capsuni si cocos, doua ingrediente care mie...
Tiramisu reteta cu capsuni si cocosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii