Mancaruri fara carne

Reteta Mamaliga boiereasca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca cu o lingura de lemn, pa

ingrediente

   300 g malai
   1 litru lapte dulce
   3 linguri de smantana
   sare

mod de preparare

Se pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana cand malaiul se ingroasa bine.


Atunci se adauga laptele dulce, se amesteca continuu ca sa se incorporeze bine. Se sareaza si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand mamaliga arata ca o crema.


Atunci se adauga smintina (se poate adauga si unt), se amesteca bine si se scoate mamaliga pe o farfurie.




Se serveste linga friptura de pui cu mujdei de usturoi.

Alte retete


recomandate:





Pui cu conopida si sos alb


Aripioare de pui la cuptor


Papricas de pui unguresc


Incearca si Mamaliga taraneasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga boiereasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.