Mancaruri fara carne

Reteta Mamaliga taraneasca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se pune sarea si se lasa sa f

ingrediente

   300 g malai
   1 l apa rece
   1 lingura de sare
   1 lingurita de unt

mod de preparare

Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se pune sarea si se lasa sa fiarba jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cind in cind, pentru ca mamaliga sa nu se afume sau sa se prinda de fundul ceaunului.


Se adauga untul cand este aproape fiarta si se mai fierbe putin.


Mamaliga
se rastoarna pe un fund de lemn sau pe o farfurie mare si se serveste calda.



Se poate manca cu ciulama de ciuperci, hribi cu usturoi, varza calita cu ciolan afumat, sarmalute, tocanita etc. Va recomandam si alte retete culinare:


Tocanita cu ardei copti si pui


Tocana de ciuperci de padure


Tocanita de vita
Incearca si Mancare de ardei cu vinete si coriandru
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga taraneasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.