Placinta zdrentuita, foi yufka

Branza ( atentie sa nu fie f. sarata), cascavalul ras, piperul, boia si patrunjelul tocat se pun toate, se amesteca. Separat, laptele, uleiul si iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta zdrentuita, foi yufka

Ingrediente

  • 3 foi yufka ( ale mele au fost mai mari
  • dar se poate aprecia usor
  • in functie de tava in care coaceti placinta)
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 gr. iaurt
  • piper
  • fulgi de boia de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • branza rasa
  • cascaval ras ( apreciati voi cat)
  • 2 felii branza topita

Mod de preparare

Branza ( atentie sa nu fie f. sarata), cascavalul ras, piperul, boia si patrunjelul tocat se pun toate, se amesteca.

Separat, laptele, uleiul si iaurtul se amesteca bine

Se ia o tava rotunda, se unge bine cu ulei, se pune un pic mai mult pe fundul formei

Prima foaie se pune intreaga, sau din bucati mari, se unge cu amestecul de iaurt, lapte si ulei

Se presara umplutura, si din loc in loc punem bucatele rupte din branza feliata

Deasupra se rup bucati de yufka care se suprapun ca un strat

Se toarna peste ele cate putin din amestecul de iaurt, se presara iar din amestec si bucati din branza topita feliata

Se pun iar zdrente de yufka, se toarna din iaurt, se pune branza, si tot asa pana se termina yufkaua. Ultima foaie sa fie din bucata cat mai mare, se unge si ea cu amestecul de iaurt.

Tava se baga la 175 grade pt 20-25 de min, sau pana se rumeneste

E gustoasa si satioasa, e buna si calda si rece


precizari : de preferat sa nu fie foarte inalta, daca vreti sa faceti mai mult, mai bine prestati in tava mai mare, nu fiti tentate s-o faceti prea inalta. Foile de yufka sa fie rupte in multe bucati, branza sa nu fie sarata. Amestecul de lapte, iaurt si ulei se apreciaza si el in functie de cat de mare faceti placinta

Pofta buna!

Reteta Placinta zdrentuita, foi yufka propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure

Un desert pregatit la rece, fara coacere absolut divin! Cremele spumoase, combinate cu fructe, totul indulcit cu indulcitor...

Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola