Rulada din omleta cu crema de branza

A vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care au fost concepute si zam

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Rulada din omleta cu crema de branza

Ingrediente

  • 2 oua
  • branza de vaci
  • frunze de patrunjel
  • frunze de marar
  • ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

A vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care au fost concepute si zamislite, fie ele pufoase si groase, subtiri si intinse, flendurite si amestecate ori fine, crescute fain in cuptor.

Cea pe care v-o arat eu aici se face rulada, adica se ruleaza. Ma rog, nu singura, corect ar fi sa spun ca e rulata. Aveti nevoie pentru ea de doua oua, doua linguri de branza fina de vaci (dar poate fi si de capra) si o lingura de verdeturi tocate. Prin verdeturi inteleg patrunjel si marar dar la fel de de inteles ar fi si niste ceapa verde, oarece frunze de spanac tocat, cateva fire de coriandru verde ori niste frunze de ridiche, atunci cand e sezon de ridichi.

Mai intai trebuie sa bateti ouale si sa le subtieti, fie cu un degetar de lapte, fie cu unul de apa. Puneti o tigaie la incins, unsa doar cu putin ulei. Turnati ouale-n tigaie si intindeti-le cum ati face cu o clatita. Lasati omleta sa se coaca pe o parte. Nu trebuie intoarsa, pentru ca-i subtire tare. O scoateti pe o farfurie, puneti branza amestecata cu verdeturile si cu o piscatura de piper si una de sare (apropo, sare puteti pune si in oua, nu-i gresit), apoi rulati omleta.


Dupa asta, o taiati si o asezati pe felii de paine HapiHap prajita. O mancati cu rosii, ori, de ce nu, cu gogosari murati, taiati in felii subtiri. Daca aveti alaturi pe cineva cu care sa impartiti omleta asta, puteti spune ca tocmai vi s-a intamplat un mic dejun perfect.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert tort Martisor
Bucataras.RO

Desert tort Martisor

Azi am pregătit cu mult drag pentru ai mei un mărțișor dulce: un tort diafan cu blaturi de nucă, cremă de cafea și...

Desert tort Martisor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola