Mancaruri fara carne

Reteta Spaghete cu busuioc si sos de rosii

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Crenvursti cu sos de rosii si spaghete"
 
Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa pe foc mic.

ingrediente

   200 g spaghete
   1 ardei capia rosu
   1 ardei gras verde
   1 telina mica
   2 dovlecei potriviti
   Cateva fire de ceapa verde
   1 ceapa alba
   1 morcov potrivit
   Cativa catei de usturoi
   Ulei de masline
   Suc de rosii de la cateva rosii (300-400 g)
   Busuioc proaspat Parmezan sau orice telemea aveti
   1 legatura patrunjel verde

mod de preparare

Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa pe foc mic. Le lasam sa fiarba «al dente», adica sa nu fie foarte fierte si apoi le strecuram, le stropim cu putin ulei si le dam sub un jet de apa rece. Dovlecelul si telina se dau prin razatoarea mare sau se taie cubulete mici.




Morcovul si branza se dau prin razatoarea mica iar ceapa, patrunjelul si cateva fire de telina se toaca marunt. Ardeiul se taie julien iar rosiile se mixeaza. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc. Ceapa se caleste in uleiul incins dupa care se adauga usturoiul si morcovul. Adaugam ardeiul si mai calim cateva minute. Punem patrunjel si frunze de telina. Adaugam telina, dovlecelul si condimente dupa gust (curry, paprika, vegeta, piper).




Dupa ce s-au calit bine se adauga sucul de rosii. Se lasa sa scada si la urma se pun pastele si se mai tine pe foc sa se intrepatrunda aromele. Spre sfarsit se pune restul de verdeata si branza amestecand usor sa nu se zdrobeasca. Mie imi plac in general pastele bineinteles, cu sos, ca sa zic asa si nu pastele simple peste care se aseaza sosul in farfurie. Daca branza e sarata aveti grija cata sare si condimente folositi.


Se serveste cald si ornat cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

Incearca si Tocana din legume ca la manastire
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu busuioc si sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.