Sufleu de cascaval este un fel de mancare ce poate fi servit ca aperitiv, fel principal sau daca se face cu branza dulce chiar si la desert.Pentru aceasta reteta aveti nevoie de oua, amidon, cascaval,unt, sare si piper
Termenul soufflé vine din limba franceza de la verbul, adica a respira. Sufleurile pot fi sarate, dulci, pot fi servite ca aperitiv sau chiar fel principal.
Baza oricarui sufleu este albusul de ou batut bine, care face compozitia sa se umfle. In general, dupa cateva minute de cand e scos din cuptor, scade. Ca atare, este un fel de mancare pe care musafirii sau mesenii trebuie sa il astepte si nu invers. Se serveste imediat ce e scos din cuptor, desi daca faci rabat de la aspect, multe dintre sufleuri sunt la fel de gustoase si reci.
Cuptorul il pornesti din timp, sa ajunga la 200 de grade.
Intr-o oala cat vasul de yena de incapatoare pui laptele, il amesteci cu amidonul si pui pe foc mic chiar pana incepe sa fiarba. Trebuie sa amesteci bine si constant, mai ales la inceput pentru ca vei avea senzatia ca amidonul se "pietrifica" pe fundul oalei cu lapte dar in final se va face ca o crema.
Separat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu faina pusa in ploaie, pana nu mai raman cocoloase si mai fierbi un pic, de data aceasta pe foc mic (nu la bain-marie) pana ce faina devine putin aurie. Torni peste amestecul de lapte cu amidon dupa ce acesta a fost luat de pe foc. Amesteci energic, pui sare si piper si lasi putin sa se raceasca, va avea consistenta unui sos foarte gros.
Separi ouale si bati albusurile bine de tot. Torni in oala cu sosul cel gros cate-un galbenus pe rand, amestecand dupa fiecare, adaugi cascavalul ras. Apoi, cu o lingura de lemn incorporezi albusurile batute spuma, cu o miscare de rasturnare, dinpre fundul vasului in sus, pana s-a omogenizat totul. Torni in vasul tapetat cu unt si faina si dai la cuptorul preincalzit la 200 de grade, 25 de min.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciLimoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv
Reteta Limoncello - lichior de lamaiO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseEste una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Am vazut aceasta reteta scrisa undeva pe facebook,...
Desert prajitura FantezieReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii