Budinca de conopida si paste cu sos alb

Budinca de conopida si paste cu sos alb este un aperitiv consistent si delicios. Trebuie sa o faci cu: conopida, paste, busuioc.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca de conopida si paste cu sos alb

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 rosie
  • 10 frunze de busuioc
  • 400 g sunca fiarta
  • 4 catei usturoi
  • 200 g cascaval razuit
  • 200 g paste
  • 1 l lapte
  • 1 lingura faina sare
  • piper
  • oregano uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Budinca de conopida si paste cu sos alb este un deliciu culinar. Spalam conopida,taiem buchete si o punem in apa cu ceva sare la fiert.Se fierbe doar pe jumatate. Între timp pregatim restul ingredientelor.Razuim cascavalul,taiem sunca felii, rosia la fel. Spalam busuiocul, si-l rupem grob. Punem cateii de usturoi intregi in ceva ulei de masline la "transpirat" .Nu se rumeneste,devine amarui. Daca doriti,lasati usturoiul 'nauntru,daca nu, il scoateti,ceea ce se poate face si mai tarziu, fiind mare. Peste uleiul incins si aromat de usturoi,punem o lingura de faina,o lasam putin la prajit,dar nu foarte mult(atentie,la foc mare,arde repede).Stingem faina prajita cu lapte.Condimentam( in functie de sunca) cu sare,piper,oregano uscat.Adaugam sunca si busuiocul ,si amestecam putin.Mai lasam sa traga un clocot . Se fierb pastele in apa cu sare.Se fierb foarte al dente,deoarece se mai inmoaie in sos.Cind sint jumatate fierte se scot si se aduga in sos.. Asezam conopida intr-o tava si turnam acest sos deasupra. Presaram cascavalul si decoram cu rosii. Dam la cuptor,la 200°C ,timp de 20 minute,apoi ridicam temperatura la 250°C si pornim ventilatia.Cind credeti ca e rumenit pe placul vostru, inchideti focul,lasati usa cuptorului deschisa,si mai lasati tava acolo 5-10 minute. Se poate reincalzi inainte de servire(cuptor,sau MO )


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Clatite pufoase reteta fara zahar
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta fara zahar

Clatite pufoase reteta Iniţial am zis că azi nu fac nimic dulce pentru că pregătisem nişte sărăţele,dar apoi mi-am...

Clatite pufoase reteta fara zahar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!