Capelini de casa cu langoustine

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
medie
Capelini de casa cu langoustine

Ingrediente

  • Ingrediente pentru paste:
  • ou - 1 buc
  • faina - 100 g
  • ulei de masline - 1 lingurita
  • sare dupa gust
  • Alte
  • unt - 25 g
  • pesto rosso - 2 linguri
  • smantana de gatit - 100 ml
  • langoustine - 23 buc
  • vin alb - 20 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste, mai presaram putina faina pe foaie si scadem un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiati cu forma de capelini
• taiati-le si lasati-le intinse la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• puneti apa la fiert cu sare. Cand apa a inceput sa dea in clocot, adaugati langoustinele si puneti capacul
• lasati capacul pentru cateva minute (pana ce langoustinele devin rosii)
• scoateti-le, dati coada langoustinelor pe spate si rupeti-o
• cu varful degetului impingeti carnea de la coada in sus, pentru a o scoate din cochilie
• curatati burta si spatele, pentru ca s-ar putea sa mai aiba urme de murdarie
• sotati carnea in unt, cu usturoi si cimbru si stingeti cu vinul alb
• adaugati pesto-ul si smantana de gatit
• asezonati cu sare si piper dupa gust
• puneti o oala cu apa si sare pe foc
• cand a dat in clocot, adaugati pastele proaspete pentru 1 minut
• odata fierte, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie cu langoustinele
• amestecati de cateva ori si serviti.

Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Turta dulce cu mirodenii
Bucataras.RO

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce nu se poate sa nu contina mirodenii. Scortisoara este nelipsita, asta pe langa alte mirodenii, desigur daca le...

Turta dulce cu mirodenii
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga