Cochilii cu sos rece si castraveti

Cochilii cu sos rece si castraveti este o reteta de paste usoara si rapida. Fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga, apoi le punem la scurs.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Cochilii cu sos rece si castraveti

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 250 g de cochilii (paste)
  • 100 g masline
  • 2-3 castraveti potriviti
  • branzica proaspata degresata (o lingura plina)
  • iaurt degresat (200 g)
  • 4 fire de ceapa verde
  • patrunjel pentru decor
  • putin ulei de masline
  • putin chimen
  • cateva frunze de salata verde
  • sare si piper.

Mod de preparare

Cochilii cu sos rece si castraveti este o reteta de paste usoara si rapida. Fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga (aproximativ 10 minute), apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca; eventual le trecem si sub jet de apa rece.

Intre timp pregatim si legumele astfel: taiem castravetii pe lung, apoi cuburi (atentie! ii lasam in coaja ), taiem si maslinele felii, ceapa verde rondele (pastram un fir pentru decor) si ne apucam si de sos; amestecam iaurtul cu branzica, adaugam putin chimen si putin ulei de masline, sare, piper dupa gust.

Dupa ce s-au racit pastele le amestecam cu legumele, turnam sosul si amestecam bine dar fara sa rupem pastele. Dam putin la frigider sa se raceasca si sa intre bine sosul in cochilii.


Cochilii cu sos rece si castraveti le servim pe pat de salata verde si presaram deasupra frunze de patrunjel si ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Desert inghetata de ciocolata cu rom
Bucataras.RO

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Retete de suflet De obicei imi plac dulciurile acrisoare, insa gustul intens de ciocolata este ceva special pe care nimeni...

Desert inghetata de ciocolata cu rom
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)