Coroana Mexicana

a) Aluat: 1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol. 2. Se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Coroana Mexicana

Ingrediente

  • Aluat :
  • 360 g faina
  • 90 g malai fin
  • 240 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 60 ml ulei
  • 1 ou
  • oregano
  • usturoi
  • Umplutura:
  • 250 g carne tocata de vita
  • 1 conserva de fasole boabe
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 jalapeno pepper - ardei iute
  • 50 g cascaval ras - Cheddar cheese
  • 1/2 conserva rosii in sos tomat pasate cu mixerul
  • sare
  • piper
  • porumb

Mod de preparare

a) Aluat:

1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol.

2. Se adauga restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se lasa la dospit la loc caldut, ferit de curent, cam 1 ora sau pana-si dubleaza volumul.

b) Umplutura:

1. Carnea se pune pe foc si se caleste pana isi schimba culoarea rozalie.

2. Se adauga ardeiul gras si cel iute, taiati cubulete si se calesc impreuna.

3. Apoi sosul de rosii

, porumbul, fasolea boabe.

4. Se da deoparte si se adauga sare, piper si cascavalul ras.

c) Preparare:

1. Dupa ce a dospit aluatul, se intinde circular cam 35 cm diametru, si se aseaza intr-o tava de pizza unsa si presarata cu malai;

2. Cu un cutter se fac la mijloc 8 taieturi de 14 cm (doua "X"-uri intercalate)

3. Se aseaza umplutura pe margine.

4. Se apuca colturile din centru si se trag peste umplutura spre exterior, varfurile se baga sub aluat apasand usor, ca sa nu se desfaca.

5. Se coace in cuptorul preincalzit la 200 C (400 F) pentru 20-25 min.

6. Se poate servi cu garnitura de cruditati.

Reteta propusa de Daneza13

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Prajitura marmorata cu visine
Bucataras.RO

Prajitura marmorata cu visine

O prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!

Prajitura marmorata cu visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!