1. Mai intai de toate, am luat o mana de capere, le-am clatit un pic de sare, apoi le-am pus in paharul cu vin alb sec, la desarat. 2. Am curatat pest
1. Mai intai de toate, am luat o mana de capere, le-am clatit un pic de sare, apoi le-am pus in paharul cu vin alb sec, la desarat. 2. Am curatat pestele de piele, am scos osul din mijloc si l-am taiat bucatele mici. 3. Intr-o tigaie am pus catelul de usturoi in ulei extravergine de masline, l-am lasat foarte putin pe foc mic, pana ce si-a si-a schimbat un pic culoarea, apoi l-am scos si l-am aruncat. Atentie, nu lasati usturoiul sa se arda pentru ca da gust amar uleiului! 4. Adauam apoi caperele (fara vin), amestecam, dupa care adaugam maslinele (le-am scos samburii) si rosiile spalate si taiate in patru sau in doua, depinde de cat de mari sunt. Amestecam si lasam la foc mic. 5. Intre timp, intr-o alta tigaie, punem pestele in putin ulei extravergine de masline si-l lasam doar pana ce-si schimba culoarea. Il invartim pe toate partile. Il scoatem (FARA ulei) si-l punem in cealalta tigaie peste compozitia de ceapa, vinete, capere, masline, rosii. Amestecam sa se-mprieteneasca toate ingredientele si adaugam semintele de fenicul. Punem piper si putina sare. 6. Cand pastele au fiert, le scurgem de apa si le punem in tigaie, amestecam, punem patrunjelul si busuiocul.
Sunt delicioase mai ales insotite de un pahar de vin bun! Pofta buna! Reteta Garganelli cu peste spada a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro Alte retete de paste cu peste gasiti aici: Paste cu peste , Paste cu ton , Somon afumat cu paste orzol .
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macM-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta...
Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanacIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii