• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale, asemeni umei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min;
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• il taiati in jumatate si introduceti prima bucata in masina de paste Marcato atlas Cromo, pentru a-l intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste, mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• taiati foile in bucati de 10 cm lungime si le lasati la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• dati prin razatoare morcovii si ceapa
• le caliti intr-o tigaie cu putin ulei si usturoi
• cand acestea au devenit translucide adaugati si spanacul
• odata ce-au fiert, adaugati si sosul de tomate si asezonati cu sare si piper dupa gust
• separat amestecati oul cu gorgonzola, parmezanul si cascavalul afumat pe care le-am dat in prealabil pe razatoare
• adaugati smantana de gatit si mararul tocat
• pentru sosul Bechamel va trebui sa puneti faina intr-o cana, iar laptele sa il turnati peste putin cate putin, amestecand constant si avand grija sa nu faca acele cocoloase neplacute. Il puneti pe plita la foc mic si amestecati incontinu. Untul il topiti si il incorporati si pe acesta. Amestecati pana ce sosul se incheaga si are o consistenta asemanatoare mierii de albine
• incepeti montajul – asezati prima foaie de lasagna in tava de cuptor
• peste aceasta adaugati compozitia din morcovi, ceapa, usturoi, spanac si sos de tomate
• peste aceasta adaugati sosul Bechamel si alta foaie de lasagna
• repetam procedeul pentru inca un strat, iar la sfarsit adaugati compozitia din ou, gorgonzola, parmezan, cascaval afumat, smantana de gatit si marar si lasati la cuptor la 180 de grade pentru cca 15-20 min, pana cand foaia de lasagna va fi moale, iar branzeturile de deasupra se vor gratina.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii