Paste si pizza

Reteta Manti sau paste umplute ca-n Seraglio

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odi

ingrediente

   Pentru aluatul de paste aveti nevoie de: 300 gr faina
   40 gr unt
   20 ml ulei de masline
   50 ml apa
   1 ou
   sare
   Umplutura: 200 grame de carne (amestec de vita si oaie
   in proportii egale)
   patrunjel
   o jumatate de ceapa
   1 ou
   sare si piper dupa gust
   Pentru sosul de legume:1 ceapa
   2 catei usturoi
   2 rosii
   3 ciuperci
   1 ardei (de preferinta doua jumatati colorate diferit)
   ulei
   sare
   piper
   Pentru sosul de iaurt:250ml iaurt de buna calitate
   1 catel de usturoi
   Pentru sosul iute:50gr unt
   fulgi de ardei iute
   ulei
   In plus fata de toate acestea mai necesare cam 500 ml supa de oase si 50gr unt

mod de preparare

Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odihneasca cel putin 45 minute.

Umplutura e si mai simplu de executat decit aluatul: amestecati carnurile cu ceapa tocata marunt si patrunjelul, oul, potriviti de sare si piper si gata.


Impartiti aluatul in patru parti egale.


Pe o suprafata infainata intindeti foi subtiri, pe care le veti imparti apoi in patrate cu latura de 3 cm si pe fiecare patrat asezati o gramajoara de carne.


Dupa care formati manti , prin plierea aluatului pe doua din laturi; lasati o deschidere in centru: eu am umezit cu apa laturile care urmau a fi lipite, caci altfel nu stateau.


Manti se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.


Deasupra se aseaza untul (cele 50 grame), taiat cuburi (in cazul meu numai cuburi nu era) si se toarna deasupra supa de oase (cam 250 ml).


Se fierbe in cuptorul incins la 150C pentru 12 minute (zicea reteta); eu i-am tinut cam 20 minute.


Intre timp se pregatesc sosurile ; cel de iaurt e extrem de simplu de facut: amestecati usturoiul pisat un iaurtul, si gata.


Pentru sosul de legume, caliti in putin ulei ceapa, ardeii, ciupercile, rosiile si usturoiul; daca e nevoie (la mine a fost) adaugati supa de oase si fierbeti pina cind legumele sint facute.


Sosul iute eu l-am sarit, insa in reteta se zice ca se amesteca untul topit cu uleiul si fulgii de ardei.


Sosurile se toarna peste paste imediat ce le scoateti din cuptor; se servesc calde.
Pofta buna!





Reteta Manti a fost propusa de ariel pe forum culinar.ro





Alte retete de paste gasiti aici:


Paste Ponza cu rosii gratinate,


Gratin cu paste,


Paste cu sunca de la Bunica
Incearca si Penne rigatte con il caviale e vodka
Daca ti-a placut reteta noastra "Manti sau paste umplute ca-n Seraglio" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.