Manti sau paste umplute ca-n Seraglio

Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Manti sau paste umplute ca-n Seraglio

Ingrediente

  • Pentru aluatul de paste aveti nevoie de: 300 gr faina
  • 40 gr unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 50 ml apa
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura: 200 grame de carne (amestec de vita si oaie
  • in proportii egale)
  • patrunjel
  • o jumatate de ceapa
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sosul de legume:1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 3 ciuperci
  • 1 ardei (de preferinta doua jumatati colorate diferit)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de iaurt:250ml iaurt de buna calitate
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru sosul iute:50gr unt
  • fulgi de ardei iute
  • ulei
  • In plus fata de toate acestea mai necesare cam 500 ml supa de oase si 50gr unt

Mod de preparare

Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odihneasca cel putin 45 minute.

Umplutura e si mai simplu de executat decit aluatul: amestecati carnurile cu ceapa tocata marunt si patrunjelul, oul, potriviti de sare si piper si gata.

Impartiti aluatul in patru parti egale.

Pe o suprafata infainata intindeti foi subtiri, pe care le veti imparti apoi in patrate cu latura de 3 cm si pe fiecare patrat asezati o gramajoara de carne.

Dupa care formati manti , prin plierea aluatului pe doua din laturi; lasati o deschidere in centru: eu am umezit cu apa laturile care urmau a fi lipite, caci altfel nu stateau.

Manti se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.

Deasupra se aseaza untul (cele 50 grame), taiat cuburi (in cazul meu numai cuburi nu era) si se toarna deasupra supa de oase (cam 250 ml).

Se fierbe in cuptorul incins la 150C pentru 12 minute (zicea reteta); eu i-am tinut cam 20 minute.

Intre timp se pregatesc sosurile ; cel de iaurt e extrem de simplu de facut: amestecati usturoiul pisat un iaurtul, si gata.

Pentru sosul de legume, caliti in putin ulei ceapa, ardeii, ciupercile, rosiile si usturoiul; daca e nevoie (la mine a fost) adaugati supa de oase si fierbeti pina cind legumele sint facute.

Sosul iute eu l-am sarit, insa in reteta se zice ca se amesteca untul topit cu uleiul si fulgii de ardei.

Sosurile se toarna peste paste imediat ce le scoateti din cuptor; se servesc calde.
Pofta buna!

Reteta Manti a fost propusa de ariel pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Paste Ponza cu rosii gratinate,

Gratin cu paste,

Paste cu sunca de la Bunica

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pilaf cu carne de cocos
2
Mancaruri cu orez

Pilaf cu carne de cocos

O mancare clasica si gustoasa.

Pilaf cu carne de cocos
Melcisori cu nuca si gem de macese
3
Prajituri

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
5
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Parteneri
Tarta cu branza si stafide
Bucataras.RO

Tarta cu branza si stafide

In zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...

Tarta cu branza si stafide
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga