Pansotti

Pansotti sunt un fel de tortellone, adica variatia mai mare a pasetlor umplute denumite tortellini. In reteta de aici umplutura consta intr-un ameste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pansotti

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 150 g masline negre
  • 200 g parmezan
  • nucsoara
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 kg rosii proaspete
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc

Mod de preparare

Pansotti sunt un fel de tortellone, adica variatia mai mare a pasetlor umplute denumite tortellini. In reteta de aici umplutura consta intr-un amestec de cartofi, masline si parmigiano, totul servit in sos de rosii proaspete cu busuioc simplu si bun. Se fierb cartofi in coaja pentru umplutura ( pentru 12 persoane ajunge 1 kg). Pentru a face pasta se calculeaza la fiecare ou 100 g faina, se lucreaza cu mana, iar apoi daca vreti se intinde cu masina de paste.

Cartofii fierti se curata si se piseaza calzi cum sunt ori cu presa, nu cu mixerul. Maslinele negre se taie bucatele, se adauga abundent parmezan ori altfel de branza sarata, nucsoara, sare si se omogenizeaza (fara ou, ajunge amidonul ramas in cartofi). Dupa ce faceti foaia, cu un sac posh se pun gramajoare din pasta si se formeaza tortelloni. Le uniti umezind laturile si presati cu furculita fara a gauri (va iesi umplutura in timpul fierberii). Se pun rosii proaspete taiate cubulete si strivite cu mana sa iasa aroma lor, in ulei de masline, usturoi si busuioc. Se tine pe foc cam 15 minute.

Pastele se fierb in apa sarata apoi se salta in tigaie .


Se stropeste cu putin ulei de masline, se rade putin parmezan deasupra si se orneaza cu funze proaspete de busuioc. Reteta Pansotti a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici,

Tagliatelle cu somon si smantana,

Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Cornuri pufoase cu magiun
Bucataras.RO

Cornuri pufoase cu magiun

Cum nu prea trece nici un week-end fara desert trebuia sa fac ceva bun si acum. Eu am urat mereu aluaturile dospite, nu sa le...

Cornuri pufoase cu magiun
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!