Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt.
Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentr
ingrediente
500gr peste afumat
600ml lapte
2 linguri unt
1 lingura faina
sare
piper
un varf cutit nucsoara macinata
3 linguri frisca lichida
1 lingura patrunjel
2 oua fierte tari
500gr Fusili
1 lingura suc de lamaie
frunze de patrunjel pentru ornat
mod de preparare
Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt.
Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentru aproximativ 15 minute.
Se ia lichidul deoparte si pestele se lasa in forma. Untul se topeste intr-o cratita. Se adauga faina si sucul din forma pus deoparte. Se adauga sare, piper si nucsoara. Ouale fierte se zdrobesc marunt, se amesteca cu frisca si cu patrunjelul tocat si se amesteca cu sosul. Se fierbe 2 minute.
Se pune in alta cratita apa cu sare la fiert si se fierb pastele cu sucul de lamaie. Se storc si se pun peste peste. Se toarna sosul si se baga la cuptor pentru 10 minute.
Se orneaza cu frunze de patrunjel si se poate servi. Reteta Paste cu peste a fost propusa de Bianca-21
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe