Paste cu peste

Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt. Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu peste

Ingrediente

  • 500gr peste afumat
  • 600ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • un varf cutit nucsoara macinata
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura patrunjel
  • 2 oua fierte tari
  • 500gr Fusili
  • 1 lingura suc de lamaie
  • frunze de patrunjel pentru ornat

Mod de preparare

Se ia o forma pentru gratinat si se unge cu unt.

Se pune pestele taiat in forma, se toarna laptele peste peste si se baga la cuptor la 200°C pentru aproximativ 15 minute.

Se ia lichidul deoparte si pestele se lasa in forma. Untul se topeste intr-o cratita. Se adauga faina si sucul din forma pus deoparte. Se adauga sare, piper si nucsoara. Ouale fierte se zdrobesc marunt, se amesteca cu frisca si cu patrunjelul tocat si se amesteca cu sosul. Se fierbe 2 minute.

Se pune in alta cratita apa cu sare la fiert si se fierb pastele cu sucul de lamaie. Se storc si se pun peste peste. Se toarna sosul si se baga la cuptor pentru 10 minute.

Se orneaza cu frunze de patrunjel si se poate servi.
Reteta Paste cu peste a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Am facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!