Paste si pizza

Reteta Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
laurapopescu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)"
 
>
Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi este o reteta simplu si rapid de pregatit, care va scoate din incurcatura atunci cand va doriti o masa gustoasa.

ingrediente

   3 rosii mari (2 1/2 cani de rosii tocate)
   paste (am folosit penne)
   4 lingurii de bulion de rosii
   1/2 lingurita de sare
   1 lingura ulei de masline
   6 catei de usturoi
   60 g mozzarella proaspata
   3 linguri unt
   piper
   busuioc

mod de preparare

Aceasta reteta de paste cu sos de rosii proaspete si mozzarella este ideala pentru zilele de vara cand pietele sunt pline cu rosii de tot felul. Am experimentat numeroase retete de paste cu sos de rosii, dar pana la urma am ramas la reteta aceasta pe care o am de la mama mea, care este o specialista in gatitul pastelor in diverse moduri. Este o reteta simpla de paste cu tomate, la fel ca si pastele cu vinete si rosii.

Am incercat adaugarea de rosii cherry proaspete, nepreparate la paste, iar peste ele am adaugat suc de rosii pregatit.

Puteti utiliza orice forma paste doriti pentru aceasta reteta. Eu am folosit paste penne. Rosiile mele au fost foarte coapte, asa ca am folosit doar un pic de sare. Au lansat o multime de suc cu doar o jumatate lingurita de sare adaugata. Am folosit unt nesarat pentru ca asta e ceea ce am avut in bucatarie, dar se poate folosi si unt sarat. Am adaugat mozzarella la sfartit, dupa ce pastele s-au racit putin, deoarece nu am vrut sa se topeasca.

Acesta este un fel de mancare rapid si usor.

Se taie rosiile marunt, in cubulete. Adaugati 1/2 lingurita de sare si un praf de busuioc la rosiile tocate. Se amesteca pentru a combina si se lasa sa stea, timp in care pregatiti celelalte ingrediente.

Fierbeti o oala mare de apa in care adaugati pastele impreuna cu bulionul. Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet.

In timp ce pastele fierb, puneti pe foc o tigaie mare la foc mediu in care incingeti o lingura de ulei. Inainte se adauga usturoiul, il tocati marunt si il gatiti pentru 30 de secunde. Aveti grija sa nu se arda.

Folosind o sita faina, treceti prin ea rosiile astfel incat sucul de rosii curge direct in tigaie, iar pulpa ramasa o puneti deoparte. Gatiti pentru cateva minute, pana cand sucul de rosii incepe sa se ingroase putin.

Scurgeti pastele atunci cand sunt gata si le dati deoparte.

Adaugati trei linguri de unt la amestecul de suc de rosii si usturoi din tigaie. Se amesteca rapid sa se topeasca untul. Dupa ce acesta se topeste opriti focul, apoi adaugati rosiile si condimentati cu piper.

Transferati pastele intr-un castron, presarati cu busuioc, mozzarella cubulete si amestecati cu sosul obtinut in tigaie.

PS. Eu am decorat pastele cu frunze proaspete de busuioc si am taiat cateva felii de rosii.


Serviti pastele cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi ca atare.

Incearca si Lasagna cu carne de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii, branza mozzarella si usturoi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.