Paste si pizza

Reteta Paste (Gobbetti) cu costita si mazare

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
maya1 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Costita taiata cubulete/feliute, se pune la prajit. Nu se adauga ulei, numai în cazul în care costita e foarte slaba. Cînd aceasta este prajita, se

ingrediente

   400 g Gobbetti(bineînteles
   ca se poate folosi pasta de orice forma doriti)
   400 gr. costita afumata
   400-500 ml smantana subtire(din comert)
   1 galbenus
   mazare proaspata
   cîteva frunze de busuioc
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Costita taiata cubulete/feliute, se pune la prajit. Nu se adauga ulei, numai în cazul în care costita e foarte slaba. Cînd aceasta este prajita, se adauga mazarea si se mai lasa 2-3 minute pe foc, se amesteca. Se toarna smantana în oala si se lasa la foc mic sa fiarba, vreo 10 minute. Gustati înainte de a sara, deoarece costita afumata, este de obicei si sarata. Se pune piper dupa gust. Se adauga busuiocul tocat grob. Intre timp se pun si pastele la fiert. Cînd pastele sînt fierte, se scot din oala si se adauga la sos. Galbenusul se pune peste paste si se amesteca rapid, pentru a nu se închega, deoarece acesta detine rolul de a lega sosul.

Se servesc calde .
Incearca si Paste cu usturoi (Garlic pasta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste (Gobbetti) cu costita si mazare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.