Paste ravioli

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina alba (Tip „00)
  • 5 oua mari
  • faina grisata pentru pudrare

Mod de preparare

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti o foaie foarte subtire de 1 mm grosime.

Intindeti cateva foi de aluat si faceti serii mici de 4- 5 ravioli, a cate 7x 7 cm, acoperind foile ramase cu un servet umed. Intindeti pastele pe o suprafata pudrata bine cu faina si puneti o lingurita de umplutura in mijlocul foii, la un capat. Repetati operatiunea de-a lungul foii, lasand un spatiu de 5 cm intre gramajoarele de umplutura. Apoi, cu o pensula de patiserie curata si putina apa, stergeti usor si uniform aluatul. Intindeti o alta foaie de aluat, de aceeasi marime, peste prima. Cu degetul mare sau cu podul palmei, turtiti usor foaia pe lungimea laturii exterioare. Incepand dintr-o parte, apasati foaia cu muchia palmei la un capat, apoi, cu palma facuta caus, inconjurati umplutura, apasand usor si la celalalt capat. Repetati operatiunea pe toata lungimea foii, asigurandu-va ca nu se lipeste de suprafata de lucru. Apoi finisati si taiati ravioli cu un cutit sau o rotita zimtata.

Dupa ce le-ati preparat, puteti fierbe pastele ravioli imediat, cam 3-4 minute, in apa cu sare care clocoteste incet, sau le puteti pune nefierte in frigider, pentru 3- 4 ore, pe o tava presarata din belsug cu gris, daca vreti sa le consumati mai tarziu.
Alte retete:

Aluat pentru clatite

Gogosi

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300
Bucataras.RO

Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300

Am vrut sa-mi danseze si mie balerina asta,ca doar am implinit 300 de retete.I-am promis ca-i fac o fusta frumoasa,acum ca...

Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola