Paste si pizza

Penne cu somon afumat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
finocchiaro cristina 4944 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Sosul: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga ceapa taiata foar

ingrediente

   1/2 somon afumat
   o ceapa medie
   boia de ardei dupa gust
   6 linguri suc de rosii
   cu pulpa
   200 ml smintina
   patrunjel proaspat maruntit
   ulei dublu rafinat de masline
   unt (cit o nuca)
   1 kg de penne - paste fainoase scurte
   taiate drept si gaurite in interior(pt. 4 pers.)
   apa
   sare

mod de preparare

Sosul: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga ceapa taiata foarte marunt sau tocata la masina; cind e aurita, se adauga somonul taiat fidea si boiaua. Cind somonul devine albicios, se pune sucul de rosii cu pulpa, se lasa la foc mic sa evapore o parte din lichid, dupa care se adauga smintina. Se lasa inca 3 min. la foc mic, dupa care se stinge aragazul. Apoi se adauga patrunjelul si sosul e gata.

Pastele: se pune pe foc o oala cu apa cu sare grunjoasa (la 2 l de apa - 5 lingurite rase de sare), destul de multa sa acopere pennele la timpul potrivit. Dupa ce apa da in clocot, se varsa pastele si se fierb atitea minute cit se recomanda pe ambalaj (de regula, 10 - 12 min.). Se scurg pastele de apa si se amesteca cu sosul de somon afumat pe foc mediu pentru 1 minut.
Se servesc calde, ca primul fel
Incearca si Spaghete in forma
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu somon afumat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite