Pizza calzone

Pizza calzone este o reteta traditionala din Italia. Pentru reteta ai nevoie de ingredientele: faina, piept de pui, drojdie.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie
Pizza calzone

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 100 g branza
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline
  • 1 ardei rosu
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • Decor:
  • 1 ou batut pentru uns
  • susan

Mod de preparare

Pizza calzone se numara printre retetele de pizza excelente pentru o petrecere intre prieteni.  Facem un aluat din faina, sare, ou, drojdie, ulei si lapte dupa care il lasam la crescut jumatate de ora. Separat in alt vas se pregateste umplutura pentru pizza: taiem cubulete branza, pieptul de pui, ardeiul, ceapa, maslinele, ciupercile. In functie de gust se presara sare, piper, ulei si marar uscat. Amestecm usor si bine. Nu uitam de aluat si purcedem la combinarea aluatului cu compozitia. Impartim aluatul in bilute. Dupa ce intindem "aluaturile" le umplem apoi le rulam si presam marginile astfel incat in timpul coacerii, compozitia sa nu iasa din aluat. Se unge cu ou si se presara susan sau branza rasa. Se coc la 180 grade timp de 35-40 minute


Alte retete culinare recomandate:

Blat pentru pizza

Pizza cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Gem de gutui si mere
Bucataras.RO

Gem de gutui si mere

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca...

Gem de gutui si mere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!