Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte. Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S
Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte.
Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S. )
500 g faina, un cub de 42 g drojdie, 250 ml lapte caldut, o lingurita de zahat, o lingurita de sare, 5 linguri ulei.
Din aceste ingrediente mi-au iesit 2 pizza de dimensiunea tavii de aragaz.
Drojdia se topeste in laptele caldut, se amesteca cu faina, sarea si uleiul si se framanta bine. Aluatul este elastic si usor de lucrat, nelipicios pe care eu l-am impartit in 4 bucati.
Am pus cuptorul la incalzit la temperatura maxima si din o bucata de aluat am intins o foaie , cam de dimensiunea tavii, fara sa las aluatul la dospit. .
Am pus foaia in tava si am presarat deasupra ei bucati de mozzarela rupta.
Cu alta ocazie, pentru a o intinde mai usor si uniform, am strivit un cub de mozzarela ( 125 g) cu telul pentru piure, am amestecat cu 2-3 linguri de smantana mai lichida
si am intins pasta obtinuta peste foaia de aluat.
Ideala ar fi o crema de cascaval sau mozzarela, intinsa in strat subtire, eu nu am gasit si am adaptat.
Mai departe, am intins o alta foaie subtire, pe care am asezat-o peste prima, lipind cat mai bine marginile
Am pus deasupra o combinatie de sosuri ( cel barbecue da un gust foarte fain ) si am presarat putin busuioc ( eu am pus si putin cili ).
apoi am decorat fiecare pizza cu ce a vrut fiecare, din belsug ( totul era deja tocat )
Am copt-o cca 15 minute la temperatura maxima, am scos-o si am presarat peste ea nelipsitul oregano. Am taiat-o si am servit-o imediat. S-a mancat rapid, mult mai rapid decat a fost facuta.
Pofta buna!
Reteta Pizza Double Decadence a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro
Alte retete de pizza gasiti aici:
Pizza extra cheese,
Pizza cu ricotta si spanac ,
Pizza „Peperoni”
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataMeniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.
Musuroi de cartita cu zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii