Pizza extra cheese

1. Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat cam 5 minute. 2. Pe blatul de lucru uns cu u

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pizza extra cheese

Ingrediente

  • pentru aluat: 250 g faina
  • o jumatate de cub de drojdie (21 g)
  • un varf de cutit de sare
  • un varf de cutit de zahar
  • 2
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 125 ml lapte
  • Umplutura: cascaval
  • mozzarela
  • sos rosii
  • sunca
  • ardei gras
  • cremwursti etc

Mod de preparare

1. Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat cam 5 minute.

2. Pe blatul de lucru uns cu ulei, am intins o foaie de marimea unei tavi de aragaz, careia am inceput sa-i subtiez laturile la cca 2-3 centimetri de margine.

3. Am pus foaia in tava de aragaz (eu am pus si hartie de copt, dar nu-i obligatoriu, merge foarte bine si in tava unsa) si am mai subtiat marginile acolo unde a fost cazul.

4. De jur imprejurul foii, in zona unde aluatul a fost subtiat, am pus cascaval ras si bucatele subtiri de mozzarela, apoi marginile aluatului le-am rulat in jurul branzei, lipind bine.

5. Dupa ce am terminat operatiunea, am procedat ca la o pizza obisnuita. Am pus un strat de sos, pe care de data asta l-am cumparat. de obicei sosul de pizza il fac din rosii decojite - proaspete sau din conserva - pasate, frecate cu 2 lingurite de ulei de masline, o jumatete de lingurita de zahar, sare, piper, un praf de cimbru si busuioc.

De data asta am pus deasupra doar ceva sunca de curcan, un cremwursti, ardei gras, iar peste am presarat cascaval ras si bucatele de mozzarela, pentru ca asa a fost cererea.

6. In timp ce pregateam pizza am incins cuptorul la temperatura maxima. Am copt-o 10-15 minute, am scos-o si am presarat imediat deasupra oregano, ca asa m-a invatat pe mine candva un bucatar care lucrase prin Italia, "daca nu-i pui oregano deasupra cand o scoti din cuptor, aia nu e pizza".
Pofta buna!

Reteta Pizza extra cheese a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Alte retete de pizza gasiti aici:

Pizza „Peperoni” ,

PIZZA MARGHERITA ,

Pizza cu sunca si masline .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!