Pizzette cu rosii si busuioc

Pizzette cu rosii si busuioc este o reteta de pizza in miniatura, in varianta cea mai simpla posibila, cu rosii si busuioc.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pizzette cu rosii si busuioc

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 120 g faina alba de grau
  • 80 g faina de grau integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 g unt rece
  • 25 g parmezan ras
  • 120 ml lapte
  •  
  • Pentru topping:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 6 jumatati de rosii uscate
  • conservate in ulei
  • 1/2 legatura busuioc
  • 3 rosii pruna mari
  • 30 g seminte de floarea soarelui decojite

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca ambele tipuri de faina, praful de copt si sarea.
Se marunteste untul si se adauga la amestecul de faina, apoi se prelucreaza cu varful degetelor. Se inglobeaza parmezanul. Se face o adancitura in amestec si se toarna laptele apoi se framanta totul cu mainile pana se obtine un aluat moale, dar nu lipicios.
Din aluatul obtinut se intrinde o foaie groasa de 50 mm peste un strat fin de faina, si cu ajutorul unei cani cu diametrul de 10 cm se fac 5 discuri de aluat care se pun intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, la distanta de 6 cm unul de celalalt. Cu ajutorul unei furculite se modeleaza discurile pe margine.
Se ung aceste discuri cu 2 linguri ulei de masline.
Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se scurg bine rosiile din conserva si se toc marunt.
Se rup frunzulitele de busuioc si se taie in fasii, apoi se freaca 1 lingurita de ulei de masline cu usturoiul, rosiile uscate si busuiocul.
Se ung discurile cu acest amestec, lasand o margine ingusta neunsa.
Se spala rosiile, se taie in rondele subtiri si se aranjeaza pe fiecare disc in parte
Se da tava la cuptor pentru 7 minute, apoi se pot presara semintele de floarea soarelui si se mai lasa 5 minute la cuptor.


Mini pizzetele cu rosii si busuioc se servesc caldute, ornate cu frunze proaspete de busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Aperitive festive
Bucataras.RO

Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

Aperitive festive
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!