Paste si pizza

Reteta Scoici (paste) pe Marea Rosie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune la fiert o cratita mare cu apa si sare si cele doua linguri de ulei. Cand fierbe se adauga pastele. Ele se mai lipesc una de alta, dar nu le s

ingrediente

   un pachet de 350 g de paste fainoase tip scoici mari
   700 g de rosii tocate
   270 g spanac
   400 g branza ricotta
   200g telemea
   un catel mare de usturoi
   2 linguri de ulei de masline
   sare
   piper

mod de preparare

Se pune la fiert o cratita mare cu apa si sare si cele doua linguri de ulei. Cand fierbe se adauga pastele. Ele se mai lipesc una de alta, dar nu le stresati tare, ca se desprind mai usor dupa ce fierb.





Se opareste spanacul timp de 5 minute, dupa care se pune la scurs.


Intre timp se amesteca branzeturile cu usturoiul tocat.


Cand pastele sunt fierte se clatesc bine cu apa rece si se desprind usor una de alta daca s-au lipit vreun pic.





Se toarna rosiile pe fundul unei tavi yena.


Spanacul se stoarce bine si se amesteca cu branzeturile. Se potriveste de sare, piper.Se umplu scoicile cu umplutura si se pun pe stratul de rosii.





Se dau la cuptor la 180C (350 F) timp de 15-20 minute. Nu se rumenesc, ci doar se incalzesc bine.Se servesc calde.


Sunt foarte bune si sanatoase zic eu! Telemeaua, spanacul si sosul de rosii sunt o combinatie delicioasa!
Pofta buna!





Reteta Scoici (paste) pe Marea Rosie a fost propusa de Lacramus pe forum culinar.ro





Alte retete de paste gasiti aici:


Paste cu ciuperci si ardei,


Paste cu somon afumat,


Spaghetti cu sos de gorgonzola
Incearca si Aluat simplu de pizza
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici (paste) pe Marea Rosie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.