Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii

Se face mamaliga din 500 ml apa, 1 lgt sare, 1-2 lg ulei, 100 g faina de porumb- la microunde. Dupa ce fierbe apa cu sarea si uleiul, se adauga faina,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii

Ingrediente

  • 175 g faina de porumb
  • 8 ciuperci foarte mari
  • 1 pahar de otet
  • 5 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 g suc gros de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ½ pahar vin
  • 4 crengute maghiran
  • 2 oua
  • 80 g pesmet
  • 4 pahare ulei de arahide
  • 3 linguri unt pentru forme
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se face mamaliga din 500 ml apa, 1 lgt sare, 1-2 lg ulei, 100 g faina de porumb- la microunde. Dupa ce fierbe apa cu sarea si uleiul, se adauga faina, se lasa 5 minute la 750W, acoperit, apoi se amesteca (se scade la 500 W), lasand alte 12 minute si amestecand la jumatatea timpului. Se amesteca cu vreo 5 lg ciuperci (ce fusesera prajite cu ceapa si usturoi) si o bucatica de unt. Se imparte mamaliga in 3 forme mai marisoare unse cu unt.

Pentru mamaliga, trebuiau fierte 700 ml apa cu 100 ml vin si 20 g unt, apoi adaugata faina cu ciuperci si coapta mamaliga la foc mic. Se topeste 30 g unt si se amesteca cu uleiul de masline, se adauga ceapa toccata, 1 foaie de dafin si se rumeneste 1 minut. Se adauga si palariile ciupercutelor, cu interiorul in sus.

Se adauga sare si 2 lg apa sau vin. Se acopera si se lasa 3 minute. Se intorc ciupercile cu grija, si se mai lasa 1 minut, neacoperit. Se scoate, se lasa la scurs pe prosop din hartie.

In tigaie, peste ceapa, se adauga coditele ciupercilor- tocate marunt si se lasa 1 minut la foc mediu. Se adauga sare, jumatate din maghiran si 3 lg de apa/vin.

Se lasa 3 minute sa se evapore. Palariile ciupercilor, dupa ce s-au scurs, se trec prin faina, ou si la urma pesmet, apoi se prajesc in ulei de arahide.


Se aseaza in farfurie: sos, ciupercute si mamaliga.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Reteta Focaccia (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Focaccia (reteta video)

Reteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...

Reteta Focaccia (reteta video)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!