Preparate cu mamaliga

Reteta Mamaliga in supa de pui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata gaina, se goleste de intestine, se pirleste pe foc viu, apoi se spala in apa rece. Se pune sa fiarba intr-o oala mare, plina cu apa rece. Se

ingrediente

   300 g malai
   1 gaina mare
   grasa
   sare

mod de preparare

Se curata gaina, se goleste de intestine, se pirleste pe foc viu, apoi se spala in apa rece. Se pune sa fiarba intr-o oala mare, plina cu apa rece. Se fierbe descoperit citeva ore, iar cind carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc.


Se strecoara zeama in care a fiert, se pune in ceaun 1 l de zeama si se adauga malaiul proaspat cernut, inainte de a clocoti. Se fierbe la foc mic o jumatate de ora, amestecind in ceaun cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda.


Sare se pune la fiertul pasarii, dar se mai adauga, daca e nevoie, atunci cind se pune malaiul.


Mamaliga se rastoarna pe o farfurie cit este moale.


Se serveste calda, cu carne de pasare si mujdei de usturoi.
Pofta buna!





Alte retete


recomandate:





Tocanita cu carne de porc ungureasca


Tocanita cu pui


Tocana cu orez si legume
Incearca si Pui manastiresc cu mamaliguta
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in supa de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu mamaliga

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.