Noodles cu legume si sos de soia - Reteta video

Iata cum poti sa pregatesti un preparat vegetarian extrem de rapid si de gustos, la wok.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g noodles de orez,
  • 20 g ciuperci mun sau urechi de lemn deshidratate,
  • cca 25 ml de ulei de floarea soarelui,
  • 1 lingurita de ulei de susan,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapa,
  • ½ de ardei gras verde,
  • ½ de ardei portocaliu,
  • ½ de ardei galben
  • ½ de ardei rosu,
  • 2 linguri de mazare,
  • ½ lingurita de ghimbir proaspat ras,
  • 2 catei de usturoi,
  • ½ lingurita de turmeric,
  • 2 polonice de supa de legume (daca nu ai poti pune si apa),
  • 3 linguri de sos de soia de calitate,
  • 1 lingura de seminte de susan prajite,
  • piper
  • putin ardei iute (optional)

Mod de preparare

Taiteii de orez cu legume si sos de soia sunt printre cele mai populare preparate asiatice.
Nu este nevoie sa adaugi sare la aceasta reteta intrucat sosul de soia este suficient de sarat.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca gatitul la wok implica foc iute. Asa ca este esential sa ai toate legumele gata taiate, inainte de a te apuca sa le gatesti, ca sa nu arzi mancarea.
Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru cca 10 min.
Procedeaza la fel si cu urechile de lemn.
Taie morcovii si ardeii batonete.
Morcovii trebuie sa fie mai subtiri decat ardeii pentru ca se gatesc mai greu.
Taie ceapa julien, dar putin mai groasa.
Taie usturoiul pe jumatate, pe lungime.
Pune ulei de floarea soarelui in wok.
Cand acesta s-a incins caleste morcovii si mazarea.
Odata ce morcovii s-au rumenit adauga turmeric si pune si ceapa.
Caleste-o putin, iar la scurt timp adauga ardeii.
Amesteca bine cu ajutorul spatulei de lemn.
Adauga apoi usturoiul, ghimbirul si ardei iute si dupa ce le-ai calit si pe-acestea putin, pune 2 polonice de supa de legume sau apa.
Cand lichidul s-a redus iar legumele sunt al dente, adauga sosul de soia si amesteca de cateva ori.
Scoate urechile de lemn de la hidratat si pune-le peste.
La 1 minut diferenta, scoate si taiteii din apa si amesteca-i peste legume cca 1 minut, 1 minut si jumatate.
Adauga uleiul de susan, amesteca o ultima data si ia de pe foc.
Pune in farfurie si presara seminte de susan pe deasupra.
N-a durat mult si-ti garantez ca gustul este incomparabil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Bucataras.RO

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau...

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!