Mancaruri

Reteta Sarmale in foi de varza acra si afumatura

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 35m 
gatire reteta 3h:50m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 14-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sarmale- reteta video"
 
Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, sunt cele mai bune sarmale.

ingrediente

15 portii

   1,300 kg carne tocata de porc (de tara)
   600 g coasta afumata (de casa)
   2 verze murate (potriviteca marime)
   350 ml suc de rosii(de casa)
   3 cepe
   ½ cana de orez
   1 frunza de dafin
   Cimbru
   sare
   piper
   50 ml ulei

mod de preparare

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt. Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii.

Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza. Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase. Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza, carne, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru. Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore. Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!

Incearca si Tocanita de porc cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra si afumatura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.