Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am f
Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am framantat bine pana cand aluatul a devinit elastic(daca mai este nevoie, se mai poate adauga cate putin lapte). In cazul in care aluatul este lipicios, va puteti infaina mainile, dar foarte putina, nu se mai adauga faina in aluat. am pus la crescut intr-un loc cald si l-am lasat pana si-a dublat volumul. Am pus aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 2 cm si am taiat in 4 bucati . Am finisat putin marginile si le-am pus in tava de copt, lasandu-le din nou la cald, sa creasca. Le-am copt 25 minute la 200 grade ( timpul poate varia in functie de cuptor ), apoi le-am scos din cuptor si le-am acoperit repede cu un prosop usor umezit. Chiflele avand multe cereale sunt foarte dense, iar proaspat scoase din cuptor sunt tari. Infasurate in prosopul umed se inmoaie, fara a deveni insa pufoase. Sunt dense, dar moi, mie imi place foarte mult mirosul si gustul . Cand vreau sa le fac mai pufoase, inlocuiesc jumatate din cantitatea de faina cu faina alba ).
Pofta buna! Reteta Chifle - 6 cereale a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro Alte retete de paine gasiti aici: Paine italiana cu coaja crocanta, PAINE CU IAURT, Paine rustica cu cartofi
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker, dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot...
Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiuneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii