Se framantat un aluat din faina, drojdie, lapte, sare, zahar, unt si cele 3 oua apoi am lasat la crescut. Intre timp am luat un bol de sticla mai mari
Se framantat un aluat din faina, drojdie, lapte, sare, zahar, unt si cele 3 oua apoi am lasat la crescut.
Intre timp am luat un bol de sticla mai marisor, l-am intors invers si l-am impachetat in hartie de copt.
Jos am pus folie de aluminiu, sa nu ajunga aluatul pe gratarul unde vine bolul.
Am luat 2/3 din aluat si l-am intins ca o foaie rotunda, mai groasa.Apoi l-am pus cu grija pe bol. S-a copt circa 40 minute la 175°C.
Din restul de aluat am facut un fel de mini baghete, chifle cu branza, impletituri cu chimen, covrigei simpli si niste cornulete mici, toate unse cu galbenus de ou si putin lapte.
Pofta buna!
Reteta Cos cu paine a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine cu orez,
Paine in ghiveci,
Paine neagra
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii