Impletita cu seminte

Reteta de paine impletita cu seminte si iaurt este delicioasa, numai buna de facut in casa. Se prepara usor si poate fi facuta oricand.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Impletita cu seminte

Ingrediente

  • 250 g iaurt
  • cca 400 g faina
  • un ou
  • sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 g seminte de floarea soarelui
  • putin unt sau margarina pentru uns
  • Pentru deasupra; un ou batut
  • seminte de flaorea soarelui
  • mac si susan

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu oul batut, apoi se dizolva (in iaurt) drojdia si un praf de sare, se adauga faina si se framantam un aluat elastic in care incorporam si semintele de floarea soarelui, oprind cateva pentru a presara deasupra. Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa la cald sa creasca, cateva minute(cca 20).

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in trei bucati egale, pe care le rulam si le impletim. Impletitura se aseaza intr-o tavita unsa cu unt, apoi se da la copt, la foc potrivit pana se rumeneste usor, se scoate si se unge bine cu oul batut, apoi se presara deasupra semintele si se baga din nou la cuptor cateva minute, pana se rumeneste frumos.

Se scoate impletitura din cuptor si se infasoara intr-un prosopel de bumbac, sa se abureasca. Este foarte buna calda dar si rece.


Pofta buna! Reteta Impletita cu seminte a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Gem de gutui si mere
Bucataras.RO

Gem de gutui si mere

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca...

Gem de gutui si mere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!