Paine

Reteta Paine cu cartofi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 55m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura

ingrediente

   1 kg faina
   1 1/2 kg cartofi
   sare
   2 linguri pline cu drojdie de bere
   1 ceasca de ulei

mod de preparare

Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu drojdia frecata cu o lingura de zahar si cu o lingurita de sare.


Se framanta cu apa calduta o jumatate de ora, se adauga la framantat uleiul, dupa care se lasa aluatul sa dospeasca pana cand iese afara din vasul in care a fost framantat.


Se ung formele cu ulei, se pune aluatul impletit, se mai tin formele pe plita calda putin timp si se introduc in cuptorul incalzit, pentru trei sferturi de ora.


Painea se pastreaza acoperita, cateva ore.
Va recomandam si alte retete:


Ciorba de carne de porc


Supa de curcan ca in Ardeal


Ciorba radauteana
Incearca si Baghete din aluat de Ciabatta
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.