Paine cu fructe uscate - BARMBRACK

Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar Dimineata se pun l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine cu fructe uscate - BARMBRACK

Ingrediente

  • infuzie din 2 pliculete de ceai englezesc si 300 ml apa fierbinte
  • 350 g fructe uscate
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • 1 ling zahar
  • 50 g drojdie
  • 25 g zahar brun
  • 75 g unt nesarat
  • sare
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita mixed spice

Mod de preparare

Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar

Dimineata se pun la scurs, dupa care pucedem la prepararea aluatului.

Din 50 g drojdie, o lingura zahar, 50 g faina si lapte se face o maia care se lasa la crescut 15 - 20 min.

Untul se topeste, laptele se incalzeste si oul se bate un pic cu furculita.

Si din toate ingredientele ramase + maiaua crescuta se face un aluat, care mai apoi se pune la crescut intr-un vas uns cu ulei, vreme de 1 ceas.

Se rastoarna aluatul pe o planseta unsa cu ulei, sau presarata cu faina, si se intinde cu mainile.

Se pun fructele in mijloc, se aduna aluatul in jurul lor si se framanta usor, in incercarea de a repartiza fructele cat mai uniform.

Se pune intr-o tava tapetata si se mai lasa la loc caldut inca o ora, pana ajunge la marginea vasului.

Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 grade 30 minute in tava...apoi se scoate din tava si se mai lasa 20 minute direct pe gratar.

Intre timp se prepara o glazura din 1 lingurita mixed spice, 2 ling zahar demerara si 50 g unt.

Se scoate painea din cuptor, se pune pe un gratar si deasupra se toarna glazura.
Pofta buna!

Reteta Paine cu fructe uscate - BARMBRACK a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine artizanala ,

Paine italiana cu coaja crocanta ,

Painici cu branza (Pão de Queijo)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Ciorba manastireasca de legume
Bucataras.RO

Ciorba manastireasca de legume

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare...

Ciorba manastireasca de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!