Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar Dimineata se pun l
Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar
Dimineata se pun la scurs, dupa care pucedem la prepararea aluatului.
Din 50 g drojdie, o lingura zahar, 50 g faina si lapte se face o maia care se lasa la crescut 15 - 20 min.
Untul se topeste, laptele se incalzeste si oul se bate un pic cu furculita.
Si din toate ingredientele ramase + maiaua crescuta se face un aluat, care mai apoi se pune la crescut intr-un vas uns cu ulei, vreme de 1 ceas.
Se rastoarna aluatul pe o planseta unsa cu ulei, sau presarata cu faina, si se intinde cu mainile.
Se pun fructele in mijloc, se aduna aluatul in jurul lor si se framanta usor, in incercarea de a repartiza fructele cat mai uniform.
Se pune intr-o tava tapetata si se mai lasa la loc caldut inca o ora, pana ajunge la marginea vasului.
Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 grade 30 minute in tava...apoi se scoate din tava si se mai lasa 20 minute direct pe gratar.
Intre timp se prepara o glazura din 1 lingurita mixed spice, 2 ling zahar demerara si 50 g unt.
Se scoate painea din cuptor, se pune pe un gratar si deasupra se toarna glazura.
Pofta buna!
Reteta Paine cu fructe uscate - BARMBRACK a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine artizanala ,
Paine italiana cu coaja crocanta ,
Painici cu branza (Pão de Queijo)
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
Fursecuri cu dulceataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii